You are viewing Allergic Living Canada | Switch to United States

Talking Allergies

* FAQ    * Search
* Login   * Register
It is currently Tue Sep 30, 2014 12:09 pm

All times are UTC - 4 hours




Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
PostPosted: Sat Apr 21, 2007 9:41 am 
Offline

Joined: Sat Apr 16, 2005 12:09 am
Posts: 1054
Le texte français suit le texte anglais.

ALLERGY ALERT - UNDECLARED MILK PROTEIN IN WILTON DARK COCOA CANDY MELTS

OTTAWA, April 20, 2007 - The Canadian Food Inspection Agency (CFIA) and Wilton Industries Canada Company are warning people with allergies to milk protein not to consume Wilton Dark Cocoa Candy Melts. The affected product may contain milk protein which is not declared on the label.

The affected product, Wilton Dark Cocoa Candy Melts, a product of the United States, is sold in 397 g plastic bags bearing UPC 0 70896 01965 3. The bags contain candy melts in the shape of circular discs. This product has been distributed nationally.

There have been three reported allergic reactions associated with the consumption of this product.

Consumption of this product may cause a serious or life-threatening reaction in persons with allergies to milk protein.

The distributor, Wilton Industries Canada Company, Etobicoke, Ontario is voluntarily recalling the affected product from the marketplace. The CFIA is monitoring the effectiveness of the recall.

For more information, consumers and industry can call one of the following numbers:

Wilton Industries Canada Company, Customer Service: 1-866-255-9237

CFIA at 1-800-442-2342 / TTY 1-800-465-7735 (8:00 a.m. to 8:00 p.m. Eastern time, Monday to Friday).

For information on Milk, one of the nine most common food allergens, visit the Food Allergens web page at www.inspection.gc.ca/english/fssa/labet ... erge.shtml.

For information on receiving recalls by e-mail, or for other food safety facts, visit our web site at www.inspection.gc.ca.

-30-

Media enquiries:

Wilton Industries, Inc.
Nancy Siler: 630-605-9012

Garfield Balsom (English)
Canadian Food Inspection Agency
Food Recall and Emergency Response
613-760-4232

Julie Lacoursière (French)
Canadian Food Inspection Agency
Food Recall and Emergency Response
613-760- 4044
********************************************

ALERTE À L'ALLERGIE - PRÉSENCE NON DÉCLARÉE DE PROTÉINES DE LAIT DANS DES « CANDY MELTS » AU CACAO FONCÉ DE WILTON

OTTAWA, le 20 avril 2007 - L'Agence canadienne d'inspection des aliments (ACIA) et Wilton Industries Canada Company avisent les personnes allergiques aux protéines de lait de ne pas consommer de « Candy Melts » au cacao foncé de Wilton. En effet, le produit visé peut contenir des protéines de lait alors que l'étiquette n'en fait pas mention.

Le produit touché, les « Candy Melts » au cacao foncé de Wilton, un produit des États-Unis, est vendu en sacs de plastique de 397 g portant le CUP 0 70896 01965 3. Les sacs contiennent des « Candy Melts » en forme de disques. Ce produit a été distribué à l'échelle nationale.

Trois réactions allergiques associées à la consommation de ce produit ont été signalées.

La consommation de ce produit peut déclencher une réaction grave, parfois mortelle, chez les personnes allergiques aux protéines de lait.

Le distributeur, Wilton Industries Canada Company d'Etobicoke (Ontario), retire volontairement du marché le produit touché. L'ACIA surveille l'efficacité du rappel.

Pour de plus amples renseignements, les consommateurs et les gens de l'industrie peuvent appeler
l'un des numéros suivants :

Wilton Industries Canada Company, Service aux consommateurs : 1-866-255-9237,

l'ACIA au 1-800-442-2342/ATS 1-800-465-7735, du lundi au vendredi de 8 h à 20 h (heure de l'Est).

Pour obtenir des renseignements sur le lait, l'un des neuf allergènes alimentaires les plus courants, consultez la page Web consacrée aux allergènes alimentaires à l'adresse www.inspection.gc.ca/francais/fssa/labe ... ergf.shtml.

Pour savoir comment recevoir les rappels par courrier électronique ou pour obtenir d'autres renseignements sur la salubrité des aliments, visitez notre site Web à l'adresse www.inspection.gc.ca.

- 30 -

Questions des médias

Wilton Industries, Inc.
Nancy Siler: 630-605-9012

Julie Lacoursière (français)
Agence canadienne d'inspection des aliments
Rappels d'aliments et mesures d'urgence
613-760-4044

Garfield Balsom (anglais)
Agence canadienne d'inspection des aliments
Rappels d'aliments et mesures d'urgence
613-760-4232


********************************************

The FOODRECALLS_RAPPELSALIMENTS archives all list postings at:
http://www.inspection.gc.ca/english/cor ... toce.shtml

You can join or leave a variety of e-mail lists managed by the Canadian Food Inspection Agency using the on-line form found at:
http://www.inspection.gc.ca/english/too ... sube.shtml

La liste FOODRECALLS_RAPPELSALIMENTS archive tous les enregistrements de listes à :
http://www.inspection.gc.ca/francais/co ... tocf.shtml

Vous pouvez vous inscrire à une variété de listes courriels administrées par l'Agence canadienne d'inspection des aliments au moyen du formulaire en ligne affiché à l'adresse suivante : http://www.inspection.gc.ca/francais/to ... subf.shtml.
Le même formulaire vous permet de retrancher votre nom de ces listes.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC - 4 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group