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PostPosted: Fri Jul 13, 2007 3:44 am 
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Joined: Tue Nov 29, 2005 4:04 pm
Posts: 2044
Location: Gatineau, Quebec
I realize that this isn't an allergy thing, but those of you who drink beer might want to know about this. We actually drink Stella Artois in our home...!

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Le texte français suit le texte anglais.

CONSUMER ADVISORY - SUSPECTED TAMPERING IN STELLA ARTOIS BEER

OTTAWA, July 12, 2007 - The Canadian Food Inspection Agency (CFIA) and Labatt Breweries of Canada are advising the public that some Stella Artois beer bottles may have been tampered with.

The CFIA was advised of six bottles suspected of being tampered with in which concentrated alcohol was introduced into 330 ml Stella Artois beer bottles bearing the best before end of 11.2005 or 12.2005 and production codes of L32343T and L35243G. These codes have expired and should no longer be in the marketplace. These suspected tampering incidents occurred with beer sold at restaurants and bars in Toronto, Ontario and Kamloops, British Columbia. There are no reported incidents involving products purchased at beer or liquor stores. Stella Artois cans and draft beer are not affected.

There have been some reported reactions of vomiting associated with the consumption of this product.

Consumers are advised to check Stella Artois beer bottles for these best before end and production codes. Bottled beer from these codes, or bottles showing two neck labels glued on top of another, should not be consumed. Restaurants and bars are advised to check Stella Artois beer bottles for the affected best before end and production codes before serving.

The CFIA and Labatt Breweries of Canada are collaborating with the police authorities in their investigation.

Consumers with information regarding this suspected tampering should contact their local police department.

For more information, consumers and industry can call one of the following numbers:
Labatt Breweries of Canada Consumer Hotline at 1-800-268-BEER (2337); CFIA at 1-800-442-2342 / TTY 1-800-465-7735 (8:00 a.m. to 8:00 p.m. Eastern time, Monday to Friday).

For information on receiving recalls by e-mail, or for other food safety facts, visit our web site at www.inspection.gc.ca.

- 30 -

Media enquiries:

Labatt Breweries
Alexis Redmond
Edelman Canada
Office: 416-979-1120 x310
Cell: 416-300-8386
E-mail: alexis.redmond@edelman.com

Garfield Balsom (English)
Canadian Food Inspection Agency
Food Recall and Emergency Response
613- 760-4232

Linda Leblanc (French)
Canadian Food Inspection Agency
Food Recall and Emergency Response
(613) 760-4112

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AVIS AUX CONSOMMATEURS - ALTÉRATION SUSPECTE DE LA BIÈRE STELLA ARTOIS

OTTAWA, le 12 juillet 2007 - L'Agence canadienne d'inspection des aliments (ACIA) et Les brasseries Labatt du Canada avisent la population que certaines bouteilles de bière Stella Artois peuvent avoir été altérées.

L'ACIA a été informée de l'altération suspecte de six bouteilles. En effet, de l'alcool concentré a été introduit dans des bouteilles de bière Stella Artois de 330 ml à consommer de préférence avant fin 11.2005 ou 12.2005 et portant les codes de production L32343T et L35243G. Ces codes sont périmés et ne devraient plus se trouver sur le marché. Les bouteilles dont on suspecte l'altération ont été vendues dans des restaurants et des bars de Toronto (Ontario) et de Kamloops (Colombie-Britannique). Aucun produit acheté dans des magasins de bières ou des sociétés des alcools n'a été altéré. Les cannettes et les bières pression Stella Artois ne sont pas visées.

Quelques cas de vomissement associés à la consommation de ce produit ont été signalés.

Les consommateurs sont priés de vérifier la date « à consommer de préférence avant fin » et les codes de production des bouteilles de bière Stella Artois. Les bouteilles de bière portant ces codes ou les bouteilles portant deux étiquettes cravates collées l'une sur l'autre ne devraient pas être consommées. Les restaurants et les bars sont priés de vérifier la date « à consommer de préférence avant fin » et les codes de production des bouteilles de bière Stella Artois avant de les servir.

L'ACIA et Les brasseries Labatt du Canada collaborent avec les autorités policières qui ont lancé une enquête.

Les consommateurs qui détiennent des renseignements sur cette altération suspecte devraient communiquer avec leur service de police local.

Pour de plus amples renseignements, les consommateurs et les gens de l'industrie peuvent composer l'un des numéros suivants :
Les brasseries Labatt du Canada, service aux consommateurs, au 1-800-268-BEER (2337); L'ACIA au 1-800-442-2342 / ATS 1-800-465-7735, du lundi au vendredi de 8 h à 20 h (heure de l'Est).

Pour savoir comment recevoir les rappels par courrier électronique ou pour obtenir d'autres renseignements sur la salubrité des aliments, visitez notre site Web à l'adresse www.inspection.gc.ca.

- 30 -


Questions des médias :

Les brasseries Labatt
Alexis Redmond
Edelman Canada
Bureau : 416-979-1120, poste 310
Cellulaire : 416-300-8386
Courriel : alexis.redmond@edelman.com

Linda Leblanc (Francais)
Rappels d'aliments et Mesures d'urgence
Agence canadienne d'inspection des aliments
(613) 760-4112

Garfield Balsom (anglais)
Rappels d'aliments et Mesures d'urgence
Agence canadienne d'inspection des aliments
613- 760-4232


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The FOODRECALLS_RAPPELSALIMENTS archives all list postings at:
http://www.inspection.gc.ca/english/cor ... toce.shtml

You can join or leave a variety of e-mail lists managed by the Canadian Food Inspection Agency using the on-line form found at:
http://www.inspection.gc.ca/english/too ... sube.shtml

La liste FOODRECALLS_RAPPELSALIMENTS archive tous les enregistrements de listes à :
http://www.inspection.gc.ca/francais/co ... tocf.shtml

Vous pouvez vous inscrire à une variété de listes courriels administrées par l'Agence canadienne d'inspection des aliments au moyen du formulaire en ligne affiché à l'adresse suivante : http://www.inspection.gc.ca/francais/to ... subf.shtml.
Le même formulaire vous permet de retrancher votre nom de ces listes.

_________________
Karen, proud Mom of
- DS1 (12 yrs): allergic to cashews, pistachios, Brazil nuts, potatoes, some legumes, some fish, pumpkin seeds; OAS
- DS2 (1o yrs): ana. to dairy, eggs, peanuts; asthma


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