You are viewing Allergic Living Canada | Switch to United States

Talking Allergies

* FAQ    * Search
* Login   * Register
It is currently Thu Aug 28, 2014 1:20 am

All times are UTC - 4 hours




Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
PostPosted: Fri Jan 11, 2008 7:24 am 
Offline
Site Admin

Joined: Tue Mar 22, 2005 11:17 pm
Posts: 6456
Location: Ottawa
Le texte français suit le texte anglais.

ALLERGY ALERT - UNDECLARED SOY AND MILK PROTEINS IN MAX'S CHRISTMAS
CAKE ALMOND ICED

OTTAWA, January 10, 2008 - The Canadian Food Inspection Agency (CFIA)
and Max's Donuts (1964) Ltd are warning people with allergies to soy or
milk proteins not to consume Max's Christmas Cake almond iced described
below. The affected product may contain soy and milk proteins which
are not declared on the label.

The affected product, Max's Christmas Cake almond iced, is sold in two
(2) sizes:

1. 500g - 17.7 oz packages bearing the UPC 0 63396 07214 3; and,
2. 800g - 28.2 oz packages bearing the UPC 0 63396 07224 2.
All lot codes are affected by this alert.

This product has been distributed in British Columbia and Alberta.

There has been no reported allergic reaction associated with the
consumption of this product.

Consumption of this product may cause a serious or life-threatening
reaction in persons with allergies to soy or milk proteins.

The manufacturer, Max's Donuts (1964) Ltd, Vancouver, British Columbia,
is voluntarily recalling the affected product from the marketplace.
The CFIA is monitoring the effectiveness of the recall.

For more information, consumers and industry can call one of the
following numbers:

Max's Donuts (1964) Ltd at 604-251-3351;

CFIA at 1-800-442-2342 / TTY 1-800-465-7735 (8:00 a.m. to 8:00 p.m.
Eastern time, Monday to Friday).

For information on soy and milk, two of the nine most common food
allergens, visit the Food Allergens web page at
www.inspection.gc.ca/english/fssa/labet ... erge.shtml.

For information on receiving recalls by e-mail, or for other food
safety facts, visit our web site at www.inspection.gc.ca.


- 30 -

Media enquiries:

Fred Jamieson (English)
Canadian Food Inspection Agency
Food Recall and Emergency Response
613-760-4376

Linda LeBlanc (French)
Canadian Food Inspection Agency
Food Recall and Emergency Response
613-760-4112

********************************************

ALERTE À L'ALLERGIE - PRÉSENCE NON DÉCLARÉE DE SOJA ET DE LAIT DANS LE
« GÂTEAU DE FÊTE AU GLAÇAGE A L'AMANDES COMPLÉTÉ » (SIC) DE MARQUE
MAX'S

OTTAWA, le 10 janvier 2008 - L'Agence canadienne d'inspection des
aliments (ACIA) et l'entreprise Max's Donuts (1964) Ltd avisent les
personnes allergiques aux protéines de soja ou de lait de ne pas consommer de «
Gâteau de Fête au Glaçage a l'Amandes complété » (sic) de marque Max's
décrit ci-dessous. En effet, le produit visé pourrait contenir des
protéines de soja et de lait alors que l'étiquette n'en fait pas mention.

Le produit visé, le « Gâteau de Fête au Glaçage a l'Amandes complété »
est vendu sous deux (2) formats :

1. Emballages de 500 g (17,7 oz) portant le CUP 0 63396 07214 3;
2. Emballages de 800 g (28,2 oz) portant le CUP 0 63396 07224 2.

Tous les codes de lot sont visés par cette mise en garde.

Le produit a été distribué en Colombie-Britannique et en Alberta.

Aucun cas de réaction allergique lié à la consommation de ce produit
n'a été signalé.

La consommation de ce produit peut déclencher une réaction grave, voire
mortelle, chez les personnes allergiques aux protéines de soja ou de
lait.

Le fabricant, Max's Donuts (1964) Ltd, de Vancouver
(Colombie-Britannique), retire volontairement le produit visé du marché. L'ACIA surveille
l'efficacité du rappel.

Pour de plus amples renseignements, les consommateurs et les gens de
l'industrie peuvent appeler l'un des numéros suivants :

Max's Donuts (1964) Ltd, au 604-251-3351;

l'ACIA au 1-800-442-2342/ATS 1-800-465-7735, du lundi au vendredi de 8
h à 20 h (heure de l'Est).

Pour obtenir des renseignements sur le soja et le lait, deux des neuf
allergènes alimentaires les plus courants, consultez la page Web
consacrée aux allergènes alimentaires à l'adresse
www.inspection.gc.ca/francais/fssa/labe ... ergf.shtml.

Pour savoir comment recevoir les rappels par courrier électronique ou
pour obtenir d'autres renseignements sur la salubrité des aliments,
visitez notre site Web à l'adresse www.inspection.gc.ca.

- 30 -
Question des médias :

Linda Leblanc (français)
Rappels d'aliments et Mesures d'urgence
Agence canadienne d'inspection des aliments
613-760-4112

Fred Jamieson (anglais)
Rappels d'aliments et Mesures d'urgence
Agence canadienne d'inspection des aliments
613-760-4376

********************************************

The FOODRECALLS_RAPPELSALIMENTS archives all list postings at:
http://www.inspection.gc.ca/english/cor ... toce.shtml

You can join or leave a variety of e-mail lists managed by the Canadian
Food Inspection Agency using the on-line form found at:
http://www.inspection.gc.ca/english/too ... sube.shtml

La liste FOODRECALLS_RAPPELSALIMENTS archive tous les enregistrements
de listes à :
http://www.inspection.gc.ca/francais/co ... tocf.shtml

Vous pouvez vous inscrire à une variété de listes courriels
administrées par l'Agence canadienne d'inspection des aliments au moyen du
formulaire en ligne affiché à l'adresse suivante :
http://www.inspection.gc.ca/francais/to ... subf.shtml.
Le même formulaire vous permet de retrancher votre nom de ces listes.

_________________
Moderator
Daughter: asthma, allergies to egg, milk, peanuts, tree nuts, most legumes (not soy) & penicillin. Developing hayfever type allergies.
Husband: no allergies
Me: allergies to some tree that flowers in May
Cat: allergic to beef, pork and lamb


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Jan 15, 2008 10:51 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Tue Mar 22, 2005 11:17 pm
Posts: 6456
Location: Ottawa
The public warning issued on January 10, 2008 has been updated to
include additional information on product distribution. The affected product
was also sold in Saskatchewan and Manitoba.
The Canadian Food Inspection Agency (CFIA) and Maxs Donuts (1964) Ltd
are warning people with allergies to soy or milk proteins not to consume
Maxs Christmas Cake almond iced described below. The affected product
may contain soy and milk proteins which are not declared on the label.

The affected product, Maxs Christmas Cake almond iced, is sold in two
(2) sizes:

1. 500g - 17.7 oz packages bearing the UPC 0 63396 07214 3; and,
2. 800g - 28.2 oz packages bearing the UPC 0 63396 07224 2.

All lot codes are affected by this alert.

This product has been distributed in British Columbia, Alberta,
Saskatchewan and Manitoba.

There has been no reported allergic reaction associated with the
consumption of this product.

Consumption of this product may cause a serious or life-threatening
reaction in persons with allergies to soy or milk proteins.

The manufacturer, Maxs Donuts (1964) Ltd, Vancouver, British Columbia,
is voluntarily recalling the affected product from the marketplace.
The CFIA is monitoring the effectiveness of the recall.

For more information, consumers and industry can call one of the
following numbers:

Maxs Donuts (1964) Ltd at 604-251-3351;

CFIA at 1-800-442-2342 / TTY 1-800-465-7735 (8:00 a.m. to 8:00 p.m.
Eastern time, Monday to Friday).

For information on soy and milk, two of the nine most common food
allergens, visit the Food Allergens web page at
www.inspection.gc.ca/english/fssa/labet ... erge.shtml.

For information on receiving recalls by e-mail, or for other food
safety facts, visit our web site at www.inspection.gc.ca.

- 30 -

Media enquiries:

Fred Jamieson
Canadian Food Inspection Agency
Food Recall and Emergency Response
613-760-4376

Linda LeBlanc
Canadian Food Inspection Agency
Food Recall and Emergency Response
613-760-4112


********************************************

MISE À JOUR - ALERTE À LALLERGIE - PRÉSENCE NON DÉCLARÉE DE SOJA ET DE
LAIT DANS LE « GÂTEAU DE FÊTE AU GLAÇAGE A L'AMANDES COMPLÉTÉ » (SIC)
DE MARQUE MAXS

OTTAWA, le 14 janvier 2008 - Des informations supplémentaires sur la
distribution du produit viennent sajouter à la mise en garde publiée le
10 janvier 2008. Le produit touché a aussi été vendu en Saskatchewan et
au Manitoba.

LAgence canadienne dinspection des aliments (ACIA) et lentreprise Maxs
Donuts (1964) Ltd avisent les personnes allergiques aux protéines de
soja ou de lait de ne pas consommer de « Gâteau de Fête au Glaçage a
lAmandes complété » (sic) de marque Maxs décrit ci-dessous. En effet, le
produit visé pourrait contenir des protéines de soja et de lait alors que
létiquette nen fait pas mention.

Le produit visé, le « Gâteau de Fête au Glaçage a lAmandes complété »
est vendu sous deux (2) formats :

1. Emballages de 500 g (17,7 oz) portant le CUP 0 63396 07214 3; 2.
Emballages de 800 g (28,2 oz) portant le CUP 0 63396 07224 2.

Tous les codes de lot sont visés par cette mise en garde.

Le produit a été distribué en Colombie-Britannique, en Alberta, en
Saskatchewan et au Manitoba.

Aucun cas de réaction allergique lié à la consommation de ce produit na
été signalé.

La consommation de ce produit peut déclencher une réaction grave, voire
mortelle, chez les personnes allergiques aux protéines de soja ou de
lait.

Le fabricant, Maxs Donuts (1964) Ltd, de Vancouver
(Colombie-Britannique), retire volontairement le produit visé du marché. LACIA surveille
lefficacité du rappel.

Pour de plus amples renseignements, les consommateurs et les gens de
l'industrie peuvent appeler lun des numéros suivants :

Maxs Donuts (1964) Ltd, au 604-251-3351;

l'ACIA au 1-800-442-2342/ATS 1-800-465-7735, du lundi au vendredi de 8
h à 20 h (heure de l'Est).

Pour obtenir des renseignements sur le soja et le lait, deux des neuf
allergènes alimentaires les plus courants, consultez la page Web
consacrée aux allergènes alimentaires à ladresse
www.inspection.gc.ca/francais/fssa/labe ... ergf.shtml.

Pour savoir comment recevoir les rappels par courrier électronique ou
pour obtenir dautres renseignements sur la salubrité des aliments,
visitez notre site Web à ladresse www.inspection.gc.ca.

- 30 -

Question des médias :

Linda LeBlanc (français)
Rappels daliments et Mesures durgence
Agence canadienne dinspection des aliments
613-760-4112

Fred Jamieson (anglais)
Rappels daliments et Mesures durgence
Agence canadienne dinspection des aliments
613-760-4376


********************************************

The FOODRECALLS_RAPPELSALIMENTS archives all list postings at:
http://www.inspection.gc.ca/english/cor ... toce.shtml

You can join or leave a variety of e-mail lists managed by the Canadian
Food Inspection Agency using the on-line form found at:
http://www.inspection.gc.ca/english/too ... sube.shtml

La liste FOODRECALLS_RAPPELSALIMENTS archive tous les enregistrements
de listes à :
http://www.inspection.gc.ca/francais/co ... tocf.shtml

Vous pouvez vous inscrire à une variété de listes courriels
administrées par l'Agence canadienne d'inspection des aliments au moyen du
formulaire en ligne affiché à l'adresse suivante :
http://www.inspection.gc.ca/francais/to ... subf.shtml.
Le même formulaire vous permet de retrancher votre nom de ces listes.

_________________
Moderator
Daughter: asthma, allergies to egg, milk, peanuts, tree nuts, most legumes (not soy) & penicillin. Developing hayfever type allergies.
Husband: no allergies
Me: allergies to some tree that flowers in May
Cat: allergic to beef, pork and lamb


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC - 4 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group