You are viewing Allergic Living Canada | Switch to United States

Talking Allergies

* FAQ    * Search
* Login   * Register
It is currently Fri Nov 21, 2014 11:13 pm

All times are UTC - 4 hours




Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
PostPosted: Fri Jul 11, 2008 10:56 am 
Offline
Site Admin

Joined: Tue Mar 22, 2005 11:17 pm
Posts: 6490
Location: Ottawa
Le texte français suit le texte anglais.

ALLERGY ALERT - UNDECLARED MILK AND EGG IN PARADISE BAKERY APPLE FLIP
AND VARIOUS FRUIT PIES

OTTAWA, July 10, 2008 - The Canadian Food Inspection Agency (CFIA) and
Paradise Bakery are warning people with allergies to milk or egg
proteins not to consume the Paradise Bakery brand Apple Flip and various
fruit pies described below. The affected products contain milk and egg
which are not declared on the label.

The following Paradise Bakery products are affected by this alert.

Product
Size
UPC

Apple Flip
110 g
6 23479 00074 8

Apple Pie
500 g
6 23479 00033 5

Blueberry Pie
475 g
6 23479 00036 6

Partridgeberry Pie
475 g
6 23479 00036 6

Peach Pie
475 g
6 23479 00032 8

All products bearing a Best Before date up to and including July 22,
2008 are affected by this alert.

These products have been distributed in Newfoundland.

There have been no reported illnesses associated with the consumption
of these products.

Consumption of these products may cause a serious or life-threatening
reaction in persons with allergies to milk or egg proteins.

The Manufacturer, Paradise Bakery, Paradise, NL is voluntarily
recalling the affected products from the marketplace. The CFIA is monitoring
the effectiveness of the recall.

For more information, consumers and industry can call the CFIA at
1-800-442-2342 / TTY 1-800-465-7735 (8:00 a.m. to 8:00 p.m. Eastern time,
Monday to Friday).

For information on Milk and Egg, two of the nine most common food
allergens, visit the Food Allergens web page at
www.inspection.gc.ca/english/fssa/labet ... erge.shtml .

For information on receiving recalls by e-mail, or for other food
safety facts, visit our web site at www.inspection.gc.ca.

- 30 -

Media enquiries:

Shashi Kulkarni (English)
Canadian Food Inspection Agency
Food Recall and Emergency Response
613-368-1622

Linda LeBlanc (French)
Canadian Food Inspection Agency
Food Recall and Emergency Response
613-760-4112

********************************************

ALERTE À LALLERGIE - PRÉSENCE NON DÉCLARÉE DE LAIT ET DOEUF DANS DES
PÂTISSERIES « APPLE FLIPS » (CHAUSSONS AUX POMMES) ET DIVERSES TARTES
AUX FRUITS DE MARQUE PARADISE BAKERY

OTTAWA, le 10 juillet 2008 - LAgence canadienne dinspection des
aliments (ACIA) et Paradise Bakery avisent les personnes allergiques aux
protéines de lait ou doeuf de ne pas consommer de pâtisseries « Apple flips
» (chaussons aux pommes) et des diverses tartes aux fruits de marque
Paradise Bakery décrites ci-dessous. En effet, les produits visés
contiennent des protéines de lait et doeuf alors que létiquette nen fait pas
mention.

Les produits de marque Paradise Bakery visés par la présente mise en
garde sont les suivants :

Produit
Format
CUP

« Apple Flip »
(Chausson aux pommes)
110 g
6 23479 00074 8

« Apple Pie »
(Tarte aux pommes)
500 g
6 23479 00033 5

« Blueberry Pie »
(Tarte aux bleuets)
475 g
6 23479 00036 6

« Partridgeberry Pie »
(Tarte dairelles)
475 g
6 23479 00036 6

« Peach Pie »
(Tarte aux pêches)
475 g
6 23479 00032 8

Tous les produits dont la date « Meilleur avant » est le 22 juillet
2008 ou avant sont touchés par la présente mise en garde.

Les produits visés ont été distribués à Terre-Neuve.

Aucun cas de maladie lié à la consommation de ces produits na été
signalé.

La consommation de ces produits peut déclencher une réaction grave,
voire mortelle, chez les personnes allergiques aux protéines de lait ou
doeuf.

Le fabricant, Paradise Bakery, de Paradise (Terre-Neuve-et-Labrador),
retire volontairement les produits visés du marché. LACIA surveille
lefficacité du rappel.

Pour de plus amples renseignements, les consommateurs et les gens de
l'industrie peuvent appeler l'ACIA au 1-800-442-2342/ATS 1-800-465-7735,
du lundi au vendredi de 8 h à 20 h (heure de l'Est).

Pour obtenir des renseignements sur les protéines de lait et doeuf,
deux des neuf allergènes alimentaires les plus courants, consultez la page
Web consacrée aux allergènes alimentaires à ladresse
www.inspection.gc.ca/francais/fssa/labe ... ergf.shtml .

Pour savoir comment recevoir les rappels par courrier électronique ou
pour obtenir dautres renseignements sur la salubrité des aliments,
visitez notre site Web à ladresse www.inspection.gc.ca.

- 30 -

Question des médias :

Linda LeBlanc (français)
Rappels d'aliments et Mesures d'urgence
Agence canadienne d'inspection des aliments
613-760-4112

Shashi Kulkarni (anglais)
Rappels d'aliments et Mesures d'urgence
Agence canadienne d'inspection des aliments
613-368-1622

_________________
Moderator
Daughter: asthma, allergies to egg, milk, peanuts, tree nuts, most legumes (not soy) & penicillin. Developing hayfever type allergies.
Husband: no allergies
Me: allergies to some tree that flowers in May
Cat: allergic to beef, pork and lamb


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC - 4 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group