You are viewing Allergic Living Canada | Switch to United States

Talking Allergies

* FAQ    * Search
* Login   * Register
It is currently Sun Oct 26, 2014 4:35 am

All times are UTC - 4 hours




Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
PostPosted: Fri Jul 25, 2008 9:49 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Tue Mar 22, 2005 11:17 pm
Posts: 6476
Location: Ottawa
Quote:
Le texte français suit le texte anglais.

UNDECLARED EGG IN SOFINA BRAND COOKED AND SLICED CHICKEN PIECES

OTTAWA, July 25, 2008 - The Canadian Food Inspection Agency (CFIA) and
Sofina Foods Inc. are warning people with allergies to egg protein not
to consume Sofina brand Cooked and Sliced Chicken Pieces described
below. This product may contain egg protein which is not declared on the
label.

The affected Sofina brand Cooked and Sliced Chicken Pieces were sold in
1 kg packages bearing UPC 0 6142300419 8, with Best Before JL 14, 18,
22 and AU 04, 07, 08, 11 and 14.

This product was distributed only in Ontario.

There have been no reported illnesses associated with the consumption
of this product.

Consumption of this product may cause a serious or life-threatening
reaction in persons with allergies to egg protein.

The manufacturer, Sofina Foods Inc., Brampton, Ontario, is voluntarily
recalling the affected product from the marketplace. The CFIA is
monitoring the effectiveness of the recall.

For more information, consumers and industry can call the CFIA at
1-800-442-2342 / TTY 1-800-465-7735 (8:00 a.m. to 8:00 p.m. Eastern time,
Monday to Friday).

For information on Egg, one of the nine most common food allergens,
visit the Food Allergens web page at
www.inspection.gc.ca/english/fssa/labet ... erge.shtml.

- 30 -

Media enquiries:

Davendra Sharma (English)
Canadian Food Inspection Agency
Food Recall and Emergency Response
613 -755-2890

Linda Leblanc (French)
Canadian Food Inspection Agency
Food Recall and Emergency Response
613-760-4112

*****************************************

PRÉSENCE NON DÉCLARÉE D’OEUF DANS LES MORCEAUX DE POULET CUITS ET
TRANCHÉS DE MARQUE SOFINA

OTTAWA, le 25 juillet 2008 - L’Agence canadienne d’inspection des
aliments (ACIA) et Sofina Foods Inc. avisent les personnes allergiques aux
protéines d’oeuf de ne pas consommer les morceaux de poulet cuits et
tranchés de marque Sofina décrits ci-dessous. En effet, les produits visés
contiennent des protéines d’oeuf alors que l’étiquette n’en fait pas
mention.

Les morceaux de poulet cuits et tranchés de marque Sofina visés par la
présente mise en garde ont été vendus en emballages de 1 kg portant le
CUP 0 6142300419 8 et les dates « meilleur avant » du 14, 18 et 22
juillet ou du 4, 7, 8, 11 et 14 août.

Ces produits ont été distribués en Ontario seulement.

Aucun cas de maladie associé à la consommation de ces produits n’a été
signalé.

La consommation de ces produits peut déclencher une réaction grave,
voire mortelle, chez les personnes allergiques aux protéines d’oeuf.

Le fabricant, Sofina Foods Inc., situé â Brampton, en Ontario, retire
volontairement les produits touchés du marché. L’ACIA surveille
l’efficacité de ce rappel.

Pour de plus amples renseignements, les consommateurs et les gens de
l’industrie peuvent appeler l’ACIA au 1-800-442-2342 / ATS 1-800-465-7735
du lundi au vendredi de 8 h à 20 h (heure de l’Est).

Pour obtenir des renseignements sur les protéines d’oeuf, l’un des neuf
allergènes alimentaires les plus courants, consultez la page Web
consacrée aux allergènes alimentaires à l’adresse
www.inspection.gc.ca/francais/fssa/labe ... ergf.shtml.

Pour savoir comment recevoir les rappels par courrier électronique ou
pour obtenir d’autres renseignements sur la salubrité des aliments,
visitez notre site Web à l’adresse www.inspection.gc.ca.

- 30 -

Question des médias :

Linda Leblanc (français)
Rappels d'aliments et Mesures d'urgence
Agence canadienne d'inspection des aliments
613-760-4112

Davendra Sharma (anglais)
Rappels d'aliments et Mesures d'urgence
Agence canadienne d'inspection des aliments
613 - 760 - 4112

********************************************

The FOODRECALLS_RAPPELSALIMENTS archives all list postings at:
http://www.inspection.gc.ca/english/cor ... toce.shtml

You can join or leave a variety of e-mail lists managed by the Canadian
Food Inspection Agency using the on-line form found at:
http://www.inspection.gc.ca/english/too ... sube.shtml

La liste FOODRECALLS_RAPPELSALIMENTS archive tous les enregistrements
de listes à :
http://www.inspection.gc.ca/francais/co ... tocf.shtml

Vous pouvez vous inscrire à une variété de listes courriels
administrées par l'Agence canadienne d'inspection des aliments au moyen du
formulaire en ligne affiché à l'adresse suivante :
http://www.inspection.gc.ca/francais/to ... subf.shtml.
Le même formulaire vous permet de retrancher votre nom de ces listes.


_________________
Moderator
Daughter: asthma, allergies to egg, milk, peanuts, tree nuts, most legumes (not soy) & penicillin. Developing hayfever type allergies.
Husband: no allergies
Me: allergies to some tree that flowers in May
Cat: allergic to beef, pork and lamb


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC - 4 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group