You are viewing Allergic Living Canada | Switch to United States

Talking Allergies

* FAQ    * Search
* Login   * Register
It is currently Fri Oct 24, 2014 8:06 pm

All times are UTC - 4 hours




Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
PostPosted: Sat Sep 20, 2008 7:42 am 
Offline
Site Admin

Joined: Tue Mar 22, 2005 11:17 pm
Posts: 6476
Location: Ottawa
Quote:
Le texte français suit le texte anglais.

ALLERGY ALERT - IMPROPERLY DECLARED MILK IN
OCEANIA DUO MOUSSE LOBSTER WITH TOMATOES & BASIL / SMOKED SALMON & PESTO

OTTAWA, September 19, 2008 - The Canadian Food Inspection Agency (CFIA) and Cuisine Malimousse Inc. are warning people with allergies to milk proteins not to consume Oceania Duo Mousse Lobster with tomatoes & basil / Smoked Salmon & pesto described below. The affected product contains milk which is not declared in English on the label. The French ingredients list has milk declared.

The affected product, Oceania Duo Mousse Lobster with tomatoes & basil / Smoked Salmon & pesto is sold in a 130 g package bearing UPC 7 72643 02600 5. All Best Before dates up to and including 2008 DE 02 (December 2, 2008) are affected by this alert.

This product has been distributed in Quebec and New Brunswick.

There have been no reported illnesses associated with the consumption of this product.

Consumption of this product may cause a serious or life-threatening reaction in persons with allergies to milk proteins.

The manufacturer, Cuisine Malimousse Inc., Saint-Augustin, Quebec is voluntarily recalling the affected product from the marketplace. The CFIA is monitoring the effectiveness of the recall.

For more information consumers and industry can call the CFIA at 1-800-442-2342 / TTY 1-800-465-7735 (8:00 a.m. to 8:00 p.m. Eastern time, Monday to Friday).

For information on milk, one of the nine most common food allergens, visit the Food Allergens web page at: http://www.inspection.gc.ca/english/fss ... erge.shtml

For information on receiving recalls by e-mail, or for other food safety facts, visit our web site at www.inspection.gc.ca.

- 30 -

Media enquiries:

Shashi Kulkarni (English)
Canadian Food Inspection Agency
Food Recall and Emergency Response
613-368-1622

Jean-Louis Michaud (French)
Canadian Food Inspection Agency
Operations Co-ordination - Quebec Area
1-866-806-4115

********************************************

ALERTE À L’ALLERGIE - PRÉSENCE DE LAIT INCORRECTEMENT DÉCLARÉE DANS LE PRODUIT OCEANIA DUO MOUSSE HOMARD TOMATES ET BASILIC/SAUMON FUMÉ ET PESTO

OTTAWA, le 19 septembre 2008 - L’Agence canadienne d’inspection des aliments (ACIA) et Cuisine Malimousse Inc. avisent les personnes allergiques aux protéines de lait de ne pas consommer le produit Oceania Duo Mousse Homard tomates et basilic/Saumon fumé et pesto décrit ci-dessous. En effet, le produit touché contient du lait, alors que la version anglaise de l’étiquette n’en fait pas mention. Par contre, la présence de lait est déclarée dans la version française de la liste des ingrédients.

Le produit touché, Oceania Duo Mousse Homard tomates et basilic/Saumon fumé et pesto est vendu en emballages de 130 g portant le CUP 7 72643 02600 5. Toutes les dates « meilleur avant » allant jusqu’au « 2008 DE 02 » (le 2 décembre 2008) inclusivement sont touchées par la présente mise en garde.

Ce produit a été distribué au Québec et au Nouveau-Brunswick.

Aucun cas de maladie associé à la consommation de ce produit n’a été signalé.

La consommation de ce produit peut déclencher une réaction grave, parfois mortelle, chez les personnes allergiques aux protéines de lait.

Le fabricant, Cuisine Malimousse Inc., de Saint-Augustin au Québec, retire volontairement du marché le produit touché. L’ACIA surveille l’efficacité du rappel.

Pour de plus amples renseignements, les consommateurs et les gens de l’industrie peuvent appeler l’ACIA au 1 800 442 2342/ATS 1 800 465 7735 du lundi au vendredi de 8 h à 20 h (heure de l’Est).

Pour obtenir plus de renseignements sur le lait, l'un des neuf allergènes alimentaires les plus courants, visitez la page Web consacrée aux allergènes alimentaires, à l'adresse suivante : http://www.inspection.gc.ca/francais/fs ... ergf.shtml.

Pour savoir comment recevoir les rappels par courrier électronique ou pour obtenir d’autres renseignements sur la salubrité des aliments, visitez notre site Web à l’adresse www.inspection.gc.ca.

- 30 -

Question des médias :

Jean-Louis Michaud (français)
Coordination des opérations - Centre Opérationnel du Québec
Agence canadienne d'inspection des aliments
1-866-806-4115

Shashi Kulkarni (anglais)
Rappels d'aliments et Mesures d'urgence
Agence canadienne d'inspection des aliments
613-368-1622

********************************************

The FOODRECALLS_RAPPELSALIMENTS archives all list postings at:
http://www.inspection.gc.ca/english/cor ... toce.shtml

You can join or leave a variety of e-mail lists managed by the Canadian Food Inspection Agency using the on-line form found at:
http://www.inspection.gc.ca/english/too ... sube.shtml

La liste FOODRECALLS_RAPPELSALIMENTS archive tous les enregistrements de listes à :
http://www.inspection.gc.ca/francais/co ... tocf.shtml
ITH

_________________
Moderator
Daughter: asthma, allergies to egg, milk, peanuts, tree nuts, most legumes (not soy) & penicillin. Developing hayfever type allergies.
Husband: no allergies
Me: allergies to some tree that flowers in May
Cat: allergic to beef, pork and lamb


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC - 4 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group