You are viewing Allergic Living Canada | Switch to United States

Talking Allergies

* FAQ    * Search
* Login   * Register
It is currently Wed Oct 22, 2014 5:42 am

All times are UTC - 4 hours




Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
PostPosted: Sun Dec 07, 2008 8:08 am 
Offline
Site Admin

Joined: Tue Mar 22, 2005 11:17 pm
Posts: 6474
Location: Ottawa
Le texte français suit le texte anglais.

ALLERGY ALERT - UNDECLARED MILK IN DUHAIME CHOCOLATÉ BRAND SPREADS

OTTAWA, December 5, 2008 - The Canadian Food Inspection Agency (CFIA) and Verger Duhaime Inc. are warning people with allergies to milk not to consume Duhaime Chocolaté brand spreads. The affected products may contain milk which is not declared on the label.

The affected products, described below, are sold in 150g jars. All lots are being recalled.

Flavour / UPC
Banana and Bourbon Vanilla / 7 63026 00215 0
Black Tea and Vanilla Bourbon / 7 63026 00615 8
Cranberry and Lemon / 7 63026 00715 5
Fig and Port / 7 63026 00515 1
Lychee, Ginger and Lemon / 7 63026 00815 2
Orange and Cardamom / 7 63026 00415 4
Pear and Dark Rum / 7 63026 00915 9
Red Pepper, Honey and Paprika / 7 63026 01115 2
Santos Bourbon Coffee / 7 63026 00315 7
Strawberry and Kiwi / 7 63026 00115 3

These products have been distributed in Quebec, Ontario and British Columbia.

There have been no reported illnesses associated with the consumption of these products.

Consumption of these products may cause a serious or life-threatening reaction in persons with allergies to milk protein.

The manufacturer, Verger Duhaime Inc., St-Germain, Quebec, is voluntarily recalling the affected products from the marketplace. The CFIA is monitoring the effectiveness of the recall.

For more information consumers and industry can call the CFIA at 1-800-442-2342 / TTY 1-800-465-7735 (8:00 a.m. to 8:00 p.m. Eastern time, Monday to Friday).

For information on milk, one of the nine most common food allergens, visit the Food Allergens web page at: http://www.inspection.gc.ca/english/fss ... erge.shtml

For information on receiving recalls by e-mail, or for other food safety facts, visit our web site at www.inspection.gc.ca.

- 30 -

Media enquiries:

Garfield Balsom (English)
Canadian Food Inspection Agency
Office of Food Safety and Recall
613-760-4232

Linda Leblanc (French)
Canadian Food Inspection Agency
Office of Food Safety and Recall
613-760-4112

*****************************************

ALERTE À L’ALLERGIE - PRÉSENCE NON DÉCLARÉE DE LAIT DANS DES TARTINADES DE MARQUE DUHAIME CHOCOLATÉ

OTTAWA, le 5 décembre 2008 - L’Agence canadienne d’inspection des aliments (ACIA) et Verger Duhaime Inc. avisent les personnes allergiques au lait de ne pas consommer les tartinades de marque Duhaime Chocolaté. En effet, les produits touchés contiennent du lait alors que l’étiquette n’en fait pas mention.

Les produits touchés décrits ci-dessous sont vendus en pots de 150 g. Tous les lots sont retirés du marché.

Saveur / CUP
Banane et vanille bourbon / 7 63026 00215 0
Thé noir et vanille bourbon / 7 63026 00615 8
Canneberge et citron / 7 63026 00715 5
Figue et porto / 7 63026 00515 1
Litchi, gingembre et citron / 7 63026 00815 2
Orange et cardamome / 7 63026 00415 4
Poire et rhum brun / 7 63026 00915 9
Poivron rouge, miel et paprika / 7 63026 01115 2
Café santos bourbon / 7 63026 00315 7
Fraise et kiwi / 7 63026 00115 3

Ces produits ont été distribués au Québec, en Ontario et en Colombie-Britannique.

Aucun cas de maladie associé à la consommation de ces produits n’a été signalé.

La consommation de ces produits peut déclencher une réaction grave, parfois mortelle, chez les personnes allergiques aux protéines de lait.

Le fabricant, Verger Duhaime Inc. de Saint-Germain (Québec), retire volontairement du marché les produits touchés. L’ACIA surveille l’efficacité du rappel.

Pour de plus amples renseignements, les consommateurs et les gens de l’industrie peuvent appeler l’ACIA au 1-800-442-2342/ATS 1-800-465-7735 du lundi au vendredi de 8 h à 20 h (heure de l’Est).

Pour obtenir plus de renseignements sur le lait, l’un des neuf allergènes alimentaires les plus courants, visitez la page Web consacrée aux allergènes alimentaires, à l'adresse suivante : http://www.inspection.gc.ca/francais/fs ... ergf.shtml.

Pour savoir comment recevoir les rappels par courrier électronique ou pour obtenir d’autres renseignements sur la salubrité des aliments, visitez notre site Web à l’adresse www.inspection.gc.ca.
- 30 -

Question des médias :

Linda Leblanc (français)
Bureau de la salubrité et des rappels d’aliments
Agence canadienne d'inspection des aliments
613-760-4112

Garfield Balsom (anglais)
Bureau de la salubrité et des rappels d’aliments
Agence canadienne d'inspection des aliments
Garfield Balsom (anglais)

_________________
Moderator
Daughter: asthma, allergies to egg, milk, peanuts, tree nuts, most legumes (not soy) & penicillin. Developing hayfever type allergies.
Husband: no allergies
Me: allergies to some tree that flowers in May
Cat: allergic to beef, pork and lamb


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC - 4 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group