You are viewing Allergic Living Canada | Switch to United States

Talking Allergies

* FAQ    * Search
* Login   * Register
It is currently Wed Sep 24, 2014 12:29 am

All times are UTC - 4 hours




Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
PostPosted: Thu Jun 18, 2009 6:15 am 
Offline
Site Admin

Joined: Tue Mar 22, 2005 11:17 pm
Posts: 6465
Location: Ottawa
ALLERGY ALERT - UNDECLARED MILK IN BLUEBERRY FLAVOUR CREAM CHOCOLATES MADE BY LA CHOCOLATERIE DES PÈRES TRAPPISTES

OTTAWA, June 17, 2009 - The Canadian Food Inspection Agency (CFIA) and La Chocolaterie des Pères Trappistes Mistassini Inc. are warning people with allergies to milk protein not to consume the Blueberry Flavour Cream chocolates described below. The affected product contains milk which is not declared on the label.

The La Chocolaterie des Pères Trappistes brand Blueberry Flavour Cream chocolates are sold in a 250 gram cellophane bag bearing UPC 0 67456 50806 1. Only those packages of this product which do not declare milk on the label are affected by this alert.

This product has been distributed in Québec.

There have been no reported illnesses associated with the consumption of this product.

Consumption of this product may cause a serious or life-threatening reaction in persons with allergies to milk protein.

La Chocolaterie des Pères Trappistes Mistassini Inc., Dolbeau-Mistassini, Québec is voluntarily recalling the affected product from the marketplace. The CFIA is monitoring the effectiveness of the recall.

For more information consumers and industry can call the CFIA at 1-800-442-2342 / TTY 1-800-465-7735 (8:00 a.m. to 8:00 p.m. Eastern time, Monday to Friday).

For information on milk protein, one of the nine most common food allergens, visit the Food Allergens web page at: http://www.inspection.gc.ca/english/fss ... erge.shtml

For information on receiving recalls by e-mail, or for other food safety facts, visit our web site at www.inspection.gc.ca.

- 30 -

Media enquiries:

CFIA Media Relations
613-773-6600

************************************************

ALERTE À L’ALLERGIE - PRÉSENCE NON DÉCLARÉE DE LAIT DANS FONDANT À LA SAVEUR DE BLEUETS DE LA CHOCOLATERIE DES PÈRES TRAPPISTES

OTTAWA, le 17 juin 2009 - L’Agence canadienne d’inspection des aliments (ACIA) et La Chocolaterie des Pères Trappistes Mistassini Inc. avisent les personnes allergiques aux protéines de lait de ne pas consommer de Fondant à la saveur de bleuets. En effet, ce produit contient des protéines de lait alors que l’étiquette n’en fait pas mention

Le produit visé, Fondant à la saveur de bleuets de marque La Chocolaterie des Pères Trappistes, est vendu dans un sac de plastique de 250 grammes portant le CUP 0 67456 50806 1. Seuls les emballages de Fondant à la saveur de bleuets dont l’étiquette ne fait pas mention de la présence de lait sont ciblés par la présente mise en garde.

Ce produit a été distribué au Québec.

Aucun cas de maladie associé à la consommation de ce produit n’a été signalé.

La consommation de ce produit peut déclencher une réaction grave, voire mortelle, chez les personnes allergiques aux protéines de lait.

Le fabricant, La Chocolaterie des Pères Trappistes Mistassini Inc., situé à Dolbeau-Mistassini (Québec), retire volontairement du marché le produit visé. L’ACIA surveille l’efficacité du rappel.

Pour de plus amples renseignements, les consommateurs et les gens de l’industrie peuvent appeler l’ACIA au 1-800-442-2342/ATS 1-800-465-7735, du lundi au vendredi de 8 h à 20 h (heure de l’Est).

Pour obtenir des renseignements sur les protéines de lait, l’un des neuf allergènes alimentaires les plus courants, consultez la page Web consacrée aux allergènes alimentaires à http://www.inspection.gc.ca/francais/fs ... ergf.shtml

Pour savoir comment recevoir les rappels par courrier électronique ou pour obtenir d’autres renseignements sur la salubrité des aliments, visitez notre site Web à l’adresse www.inspection.gc.ca.

- 30 -

Questions des médias

Relations avec les médias de l’ACIA
613-773-6600

********************************************

The FOODRECALLS_RAPPELSALIMENTS archives all list postings at:
http://www.inspection.gc.ca/english/cor ... toce.shtml

You can join or leave a variety of e-mail lists managed by the Canadian Food Inspection Agency using the on-line form found at:
http://www.inspection.gc.ca/english/too ... sube.shtml

La liste FOODRECALLS_RAPPELSALIMENTS archive tous les enregistrements de listes à :
http://www.inspection.gc.ca/francais/co ... tocf.shtml

Vous pouvez vous inscrire à une variété de listes courriels administrées par l'Agence canadienne d'inspection des aliments au moyen du formulaire en ligne affiché à l'adresse suivante : http://www.inspection.gc.ca/francais/to ... subf.shtml.
Le même formulaire vous permet de retrancher votre nom de ces listes.

_________________
Moderator
Daughter: asthma, allergies to egg, milk, peanuts, tree nuts, most legumes (not soy) & penicillin. Developing hayfever type allergies.
Husband: no allergies
Me: allergies to some tree that flowers in May
Cat: allergic to beef, pork and lamb


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC - 4 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group