You are viewing Allergic Living Canada | Switch to United States

Talking Allergies

* FAQ    * Search
* Login   * Register
It is currently Sun Dec 21, 2014 8:11 am

All times are UTC - 4 hours




Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
PostPosted: Fri Sep 11, 2009 6:37 am 
Offline
Site Admin

Joined: Tue Mar 22, 2005 11:17 pm
Posts: 6502
Location: Ottawa
ALLERGY ALERT - UNDECLARED MILK IN CERTAIN APPLETON CHOCOLATES DARK CHOCOLATE TRUFFLES (3-PACKS ONLY)

OTTAWA, September 10, 2009 - The Canadian Food Inspection Agency (CFIA) is warning people with allergies to milk not to consume the Appleton Chocolates dark chocolate truffles described below. The affected products contain milk which is not declared on the label.

The affected products, Appleton Chocolates Maple & Wild Blueberry Truffles dipped in Belgian dark chocolate and Maple Cream Truffles dipped in French dark chocolate, are sold in 3-packs (56 g) with no UPC or lot codes.

These products have been distributed in Nova Scotia and may have been sold from the company’s website.

There have been no reported illnesses associated with the consumption of these products.

Consumption of these products may cause a serious or life-threatening reaction in persons with allergies to milk.

CFIA is working with the manufacturer to have the affected products removed from the marketplace.

For more information consumers and industry can call the CFIA at 1-800-442-2342 / TTY 1-800-465-7735 (8:00 a.m. to 8:00 p.m. Eastern time, Monday to Friday).

For information on milk, one of the nine most common food allergens, visit the Food Allergens web page at: http://www.inspection.gc.ca/english/fss ... aite.shtml

For information on receiving recalls by e-mail, or for other food safety facts, visit our web site at www.inspection.gc.ca.

-30-

Media Inquiries:

CFIA Media Relations
613-773-6600

***********************************************************


ALERTE À L'ALLERGIE - PRÉSENCE NON DÉCLARÉE DE LAIT DANS CERTAINS TRUFFE AU CHOCOLAT NOIR DE MARQUE APPLETON CHOCOLATES (UNIQUEMENT LES EMBALLAGES DE 3 CHOCOLATS)

OTTAWA, le 10 septembre 2009 - L’Agence canadienne d’inspection des aliments (ACIA) avise les personnes allergiques au lait de ne pas consommer les truffes au chocolat noir de marque Appleton Chocolates décrits ci dessous. En effet, les produits touchés contiennent du lait alors que l’étiquette n’en fait pas mention.

Les produits touchés, les truffes au chocolat de marque Appleton Chocolates « Maple & Wild Blueberry Truffles dipped in Belgian dark chocolate » et « Maple Cream Truffles dipped in French dark chocolate » sont vendus en emballages de 3 (56 g) sans CUP ni code de lot.

Ces produits ont été distribués en Nouvelle-Écosse et ont pu être vendus sur le site Web de l’entreprise.

Aucun cas de maladie associé à la consommation de ces produits n’a été signalé.

La consommation de ces produits peut déclencher une réaction grave, parfois mortelle, chez les personnes allergiques au lait.

L’ACIA collabore avec le fabricant afin de faire retirer du marché les produits touchés.

Pour de plus amples renseignements, les consommateurs et les gens de l’industrie peuvent appeler l’ACIA au 1 800 442 2342/ATS 1 800 465 7735 du lundi au vendredi de 8 h à 20 h (heure de l’Est).

Pour obtenir plus de renseignements sur le lait, l’un des neuf allergènes alimentaires les plus courants, visitez la page Web consacrée aux allergènes alimentaires, à l'adresse suivante : http://www.inspection.gc.ca/francais/fs ... aitf.shtml.

Pour savoir comment recevoir les rappels par courrier électronique ou pour obtenir d'autres renseignements sur la salubrité des aliments, visitez notre site Web à l'adresse www.inspection.gc.ca.

- 30 -

Questions des médias :

Relations avec les médias
Agence canadienne d'inspection des aliments
613-773-6600


***********************************************************

_________________
Moderator
Daughter: asthma, allergies to egg, milk, peanuts, tree nuts, most legumes (not soy) & penicillin. Developing hayfever type allergies.
Husband: no allergies
Me: allergies to some tree that flowers in May
Cat: allergic to beef, pork and lamb


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Sep 12, 2009 6:58 am 
Offline
Site Admin

Joined: Tue Mar 22, 2005 11:17 pm
Posts: 6502
Location: Ottawa
EXPANDED ALLERGY ALERT – UNDECLARED MILK IN CERTAIN DARK CHOCOLATE TRUFFLES (3-PACKS ONLY) MADE BY THE APPLETON CHOCOLATES COMPANY

OTTAWA, September 11, 2009 – The public warning issued on September 10, 2009 has been expanded to include additional products.

The Canadian Food Inspection Agency (CFIA) and The Appleton Chocolates Company are warning people with allergies to milk not to consume the Appleton Chocolates Company dark chocolate truffles described below. The affected products contain milk which is not declared on the label.

All codes of the following Appleton Chocolates Company dark chocolate truffles, sold in 3-packs (56 g) with no UPC, are affected by this alert:

Maple & Wild Blueberry Truffles (Belgian dark chocolate)
Maple Cream Truffles (French dark chocolate)
Raspberry & Maple Truffles (Belgian dark chocolate)
Cranberry & Maple Truffles (French dark chocolate)
Blueberry & Dark Rum Truffles (Belgian dark chocolate)
Cherry & Maple Truffles (Belgian dark chocolate)
Wild Blueberry & Mint Truffles (Belgian dark chocolate)
Expresso Cream Truffles (French dark chocolate)

These products have been distributed in Nova Scotia and may have been sold from the company’s website.

There have been no reported illnesses associated with the consumption of these products.

Consumption of these products may cause a serious or life-threatening reaction in persons with allergies to milk.

The manufacturer, The Appleton Chocolates Company, Wentworth, NS, is voluntarily recalling the affected products from the marketplace. The CFIA is monitoring the effectiveness of the recall.

For more information, consumers and industry can call one of the following numbers:

The Appleton Chocolate Company at (902) 548-2323;

CFIA at 1-800-442-2342 / TTY 1-800-465-7735 (8:00 a.m. to 8:00 p.m. Eastern time, Monday to Friday).

For information on milk, one of the nine most common food allergens, visit the Food Allergens web page at: http://www.inspection.gc.ca/english/fss ... aite.shtml

For information on receiving recalls by e-mail, or for other food safety facts, visit our web site at www.inspection.gc.ca.

– 30 –

Media enquiries:

CFIA Media Relations:
613-773-6600


****************

EXTENSION – ALERTE À L’ALLERGIE – PRÉSENCE NON DÉCLARÉE DE LAIT DANS CERTAINES TRUFFES AU CHOCOLAT NOIR FAITES PAR THE APPLETON CHOCOLATES COMPANY (EMBALLAGES DE TROIS SEULEMENT)

OTTAWA, le 11 septembre 2009 – De nouveaux produits viennent s’ajouter à la mise en garde publiée le 10 septembre 2009.

L’Agence canadienne d’inspection des aliments (ACIA) et The Appleton Chocolates Company avisent les personnes allergiques au lait de ne pas consommer les truffes au chocolat noir de marque Appleton Chocolates Company décrites ci-dessous. En effet, les produits touchés contiennent du lait alors que l’étiquette n’en fait pas mention.

Tous les codes des truffes au chocolat noir de marque Appleton Chocolates Company ci-dessous, vendues en emballages de trois (56 g) sans CUP, sont visées par la présente mise en garde.

«Maple & Wild Blueberry Truffles (Belgian dark chocolate)»
«Maple Cream Truffles (French dark chocolate) »
«Raspberry & Maple Truffles (Belgian dark chocolate) »
«Cranberry & Maple Truffles (French dark chocolate) »
«Blueberry & Dark Rum Truffles (Belgian dark chocolate) »
«Cherry & Maple Truffles (Belgian dark chocolate) »
«Wild Blueberry & Mint Truffles (Belgian dark chocolate) »
«Expresso Cream Truffles (French dark chocolate) »

Ces produits ont été distribués en Nouvelle-Écosse et ont pu être vendus sur le site Web de l’entreprise.

Aucun cas de maladie associé à la consommation de ces produits n’a été signalé.

La consommation de ces produits peut déclencher une réaction grave, parfois mortelle, chez les personnes allergiques au lait.

Le fabricant, The Appleton Chocolates Company, de Wentworth (Nouvelle-Écosse), retire volontairement du marché les produits visés. L’ACIA surveille l’efficacité du rappel.

Pour de plus amples renseignements, les consommateurs et les gens de l’industrie peuvent composer l’un des numéros suivants :

The Appleton Chocolate Company au (902) 548-2323;

l’ACIA au 1-800-442-2342/ATS 1-800-465-7735, du lundi au vendredi de 8 h à 20 h (heure de l’Est).

Pour obtenir plus de renseignements sur le lait, l’un des neuf allergènes alimentaires les plus courants, visitez la page Web consacrée aux allergènes alimentaires à l’adresse suivante : http://www.inspection.gc.ca/francais/fs ... aitf.shtml

Pour savoir comment recevoir les rappels par courrier électronique ou pour obtenir d’autres renseignements sur la salubrité des aliments, visitez notre site Web à l’adresse www.inspection.gc.ca.

– 30 –

Questions des médias :

Relations avec les médias
Agence canadienne d’inspection des aliments
613-773-6600

****************

_________________
Moderator
Daughter: asthma, allergies to egg, milk, peanuts, tree nuts, most legumes (not soy) & penicillin. Developing hayfever type allergies.
Husband: no allergies
Me: allergies to some tree that flowers in May
Cat: allergic to beef, pork and lamb


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC - 4 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group