You are viewing Allergic Living Canada | Switch to United States

Talking Allergies

* FAQ    * Search
* Login   * Register
It is currently Thu Nov 27, 2014 10:32 am

All times are UTC - 4 hours




Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sat Jun 23, 2007 1:47 pm 
Offline

Joined: Tue Nov 29, 2005 4:04 pm
Posts: 2044
Location: Gatineau, Quebec
From: WebMaster CFIA [mailto:CFIAMaster@INSPECTION.GC.CA]
Sent: Saturday, June 23, 2007 1:07 AM
To: FOODRECALLS_RAPPELSALIMENTS@www.agr.gc.ca
Subject: 20070622 - CONSUMER ADVISORY (products previously recalled) / AVIS AUX CONSOMMATEURS (produits qui

Le texte français suit le texte anglais.

CONSUMER ADVISORY - CONSUMERS AND DISTRIBUTORS CAUTIONED TO CHECK HERSHEY CHOCOLATE PRODUCTS FOR POSSIBLE RECALLED CODES

OTTAWA, June 22, 2007 - The Canadian Food Inspection Agency (CFIA) and Hershey Canada are advising the public that certain Hershey chocolate products previously recalled on November 12, 2006, may be available for sale through some independent and private retail outlets.

As a result of an ongoing investigation into recent incidents involving the theft of recalled Hershey Chocolate products in Toronto, Ontario, and the discovery of a quantity of products between the Lindsay and Hamilton area, the CFIA has reason to believe that some recalled Hershey products may have re entered the marketplace. The affected products may be in circulation through a number of independent distributors, private wholesalers, liquidators and flea markets operating in Ontario.

Consumers are advised to check the codes on all Hershey products in their possession and before purchasing to ensure they do not bear codes that begin with numbers ranging from 6417 to 6455 inclusive.

The CFIA advises all retailers and wholesalers to check their Hershey Chocolate products and remove any product with affected codes from distribution immediately.

Various Hershey chocolate products manufactured by Hershey Canada Inc. bearing codes beginning with numbers ranging from 6417 to 6455 inclusive were recalled for possible Salmonella contamination on November 12, 2006. For a completed list of recalled products associated with the affected codes see the CFIA website at http://www.inspection.gc.ca/english/cor ... 112e.shtml.

There have been no confirmed illnesses associated with the consumption of these products.

Food contaminated with Salmonella may not look or smell spoiled. Consumption of food contaminated with this bacteria may cause salmonellosis, a foodborne illness. In young children, the elderly and people with weakened immune systems, salmonellosis may cause serious and sometimes deadly infections. In otherwise healthy people, salmonellosis may cause short-term symptoms such as high fever, severe headache, vomiting, nausea, abdominal pain and diarrhea. Long-term complications may include severe arthritis.

For more information, consumers and industry can call one of the following numbers:
Hershey's Consumer Relations at 1-800-468-1714.
CFIA at 1-800-442-2342 / TTY 1-800-465-7735 (8:00 a.m. to 8:00 p.m. Eastern time, Monday to Friday).

For information on Salmonella, visit the CFIA's Food Facts web page at
http://www.inspection.gc.ca/english/fss ... usee.shtml.
For information on receiving recalls by e-mail, or for other food safety facts, visit our web site at www.inspection.gc.ca.

- 30 -

Media enquiries:

Kirk Saville
The Hershey Company
(717) 534-7838

Garfield Balsom (English)
Canadian Food Inspection Agency
Food Recall and Emergency Response
613-760-4232

Linda Leblanc (French)
Canadian Food Inspection Agency
Food Recall and Emergency Response
613-760-4112


*******************************************

AVIS AUX CONSOMMATEURS - LES CONSOMMATEURS ET LES DISTRIBUTEURS SONT AVERTIS DE VÉRIFIER LES PRODUITS DE CHOCOLAT HERSHEY PARCE QU'ILS POURRAIENT PORTER LES CODES DE PRODUITS QUI ONT ÉTÉ RETIRÉS DU MARCHÉ

OTTAWA, le 22 juin 2007 - L'Agence canadienne d'inspection des aliments (ACIA) et Hershey Canada avisent le public que certains produits de chocolat Hershey ayant précédemment fait l'objet d'un rappel le 12 novembre 2006 peuvent être disponibles à la vente dans un certain nombre de points de vente au détail indépendants et privés.

À la suite d'une enquête en cours portant sur des incidents récents impliquant le vol de produits de chocolat Hershey retirés du marché à Toronto, en Ontario, et la découverte d'une quantité de produits entre les régions de Lindsay et de Hamilton, l'ACIA a des raisons de croire que certains produits Hershey qui avaient été retirés du marché peuvent être distribués sur le marché. Les produits visés peuvent être distribués par l'intermédiaire d'un certain nombre de distributeurs indépendants, de grossistes privés, de liquidateurs et de marchés aux puces en Ontario.

On recommande aux consommateurs de vérifier les produits de chocolat Hershey en leur possession et ceux qu'ils achèteront pour s'assurer qu'ils ne portent pas de codes qui commencent par un chiffre entre 6417 et 6455 inclusivement.

L'ACIA avise tous les détaillants et les grossistes de vérifier les produits de chocolat Hershey et de retirer du marché immédiatement tous les produits portant les codes visés.

Divers produits de chocolat Hershey qui ont été fabriqués par Hershey Canada Inc. et dont le code commence par un chiffre entre 6417 et 6455 inclusivement ont été retirés du marché le 12 novembre dernier en raison d'une contamination possible par la bactérie Salmonella. Pour consulter la liste complète des produits associés aux codes touchés, prière de consulter le site Web de l'ACIA à l'adresse http://www.inspection.gc.ca/francais/co ... 112f.shtml.

Aucun cas de maladie associé à la consommation de ces produits n'a été signalé.

Les aliments contaminés par Salmonella ne présentent pas nécessairement d'altération visible ni d'odeur suspecte. La consommation d'aliments contaminés par ces bactéries peut causer la salmonellose, une maladie d'origine alimentaire. Chez les jeunes enfants, les gens âgés et les personnes dont le système immunitaire est affaibli, la salmonellose peut causer des infections graves, parfois mortelles. Chez les personnes en bonne santé, la salmonellose peut se manifester par des symptômes de courte durée comme une forte fièvre, des maux de tête graves, des vomissements, des nausées, des douleurs abdominales et de la diarrhée. La salmonellose peut entraîner des complications à long terme comme une forme grave d'arthrite.

Pour de plus amples renseignements, les consommateurs et les gens de l'industrie peuvent composer l'un des numéros suivants :
Relations avec les consommateurs de Hershey au 1-800-468-1714; l'ACIA au 1-800-442-2342/ATS 1-800-465-7735, du lundi au vendredi de 8 h à 20 h (heure de l'Est).

Pour obtenir des renseignements sur Salmonella, consultez la page Web consacrée à la salubrité des aliments http://www.inspection.gc.ca/english/fss ... usee.shtml.

Pour savoir comment recevoir les rappels par courrier électronique ou pour obtenir d'autres renseignements sur la salubrité des aliments, visitez notre site Web à l'adresse www.inspection.gc.ca.

- 30 -

Questions des médias :

Kirk Saville
The Hershey Company
(717) 534-7838

Linda Leblanc (français)
Rappels d'aliments et Mesures d'urgence
Agence canadienne d'inspection des aliments
613-760-4112

Garfield Balsom (english)
Rappels d'aliments et Mesures d'urgence
Agence canadienne d'inspection des aliments
613-760-4232

********************************************

The FOODRECALLS_RAPPELSALIMENTS archives all list postings at:
http://www.inspection.gc.ca/english/cor ... toce.shtml

You can join or leave a variety of e-mail lists managed by the Canadian Food Inspection Agency using the on-line form found at:
http://www.inspection.gc.ca/english/too ... sube.shtml

La liste FOODRECALLS_RAPPELSALIMENTS archive tous les enregistrements de listes à :
http://www.inspection.gc.ca/francais/co ... tocf.shtml

Vous pouvez vous inscrire à une variété de listes courriels administrées par l'Agence canadienne d'inspection des aliments au moyen du formulaire en ligne affiché à l'adresse suivante : http://www.inspection.gc.ca/francais/to ... subf.shtml.
Le même formulaire vous permet de retrancher votre nom de ces listes.

_________________
Karen, proud Mom of
- DS1 (12 yrs): allergic to cashews, pistachios, Brazil nuts, potatoes, some legumes, some fish, pumpkin seeds; OAS
- DS2 (1o yrs): ana. to dairy, eggs, peanuts; asthma


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Jun 23, 2007 6:39 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Mon Feb 07, 2005 6:39 pm
Posts: 2948
Location: Toronto
I saw this bizarre story in the paper. Apparently someone stole the bad product that Hershey was trying to dump. And then the thieves (or their assoicates) started selling it.

Good on Hershey for taking part in the notice - even though technically it wasn't the company's fault.

_________________
Allergic to soy, peanut, shellfish, penicillin


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Jun 23, 2007 8:12 pm 
Offline

Joined: Tue Nov 29, 2005 4:04 pm
Posts: 2044
Location: Gatineau, Quebec
I also heard about this story in the news, and I agree - Hershey's is being a very responsible corporate citizen, in my opinion.

K.

_________________
Karen, proud Mom of
- DS1 (12 yrs): allergic to cashews, pistachios, Brazil nuts, potatoes, some legumes, some fish, pumpkin seeds; OAS
- DS2 (1o yrs): ana. to dairy, eggs, peanuts; asthma


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC - 4 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group